Tip van de coach

Tip van de coach!

Op deze pagina wil ik alvast iets met je delen. In mijn jarenlange praktijk als coach en trainer kom je steeds weer interessante nieuwe mogelijkheden tegen die voor anderen, dus voor jou, ook waardevol kunnen zijn.


Daarnaast kun je met een eenvoudig hulpmiddeltje vaak verbazend goede resultaten boeken.


Een van mijn favorieten op dat gebied is het volgende:


TIME-MANAGEMENT IN VIJF MINUTEN!


We hebben het allemaal hardstikke druk in onze job, krijgen altijd weiniger gedaan dan dat we willen op een dag, tenslotte is een dag voor ons allemaal even lang!

Als je je dan eens afvraagt waardoor dat je altijd tijd te kort komt, dan blijkt het meestal een gevolg te zijn van het feit dat je niet de juiste prioriteiten stelt. M.a.w. er komt altijd iets tussendoor fietsen dat je niet gepland had en dan toch maar doet!


Dat kan natuurlijk altijd gebeuren , maar heel vaak gebeurt dat door mensen om ons heen. Als je toevallig op een kantoor werkt dan herken je ze ongetwijfeld: de "kantoortoeristen" die te pas en te onpas jouw storen en/of extra (niet ingepland) werk op je bureau droppen.


Maar ook in het normale dagelijkse leven moet je steeds weer een beslissing nemen om iets wel of niet nog erbij te doen.


Om je daarbij te helpen moet je eens naar de foto hiernaast kijken. Je ziet hier 5x dezelfde zin staan(lijkt wel strafwerk) maar valt je het verschil op?


Ja inderdaad, als je goed kijkt dan zie je dat de KLEMTOON steeds op een ander woord valt.


Komt er dus nu een klus langs die je niet ingepland had, ga dan die 5 zinnen na en je hebt heel vlug het antwoord of het direct moet, of desnoods morgen kan of dat jij het niet hoeft te doen maar een ander en of je het wel moet doen.


Deze simpele methode kent inmiddels vele tevreden gebruikers, ben jij de volgende?timemanagement